Fri frakt vid 499:- / Snabb leverans / Fri retur

Skolor

Som skola och komma till Lakeside Adventure kan vi erbjuda följande: 

Paddla: 

Som skola kan man välja att paddla en valfri sträcka längst Strömsholms kanal. Vi kör ut och hämtar kanoter på den sträckan du väljer att paddla. Våra instruktörer kommer att finnas på plats för att vissa hur man gör på sjön och vad som kan vara bra att veta inför en tur. 

för att göra upplevvelsen ännu större går det att boka med slussning i Sörstafors då har ni tagit bort erat första lyft på  turen. 

Slussar man passerar till Borgesund: 

Lyft: 1 Sörstafors 

Lyft: 2 Möntorp/Westekvarn  

Lyft: 3 Strömsholm 

Lyft 4; Borgåsunds hamnkafé och slutdestinationen innan Mälaren. 

Vi ser gärna att det är minst en lärare som är utbildad inom GSRP (grundläggande säkerhet och räddningsteknik) för klassens säkerhet och förutse eventuella olyckor. Har inte GSRT så erbjuder vi den kursen. Mejla till [email protected]sideadventure.se.  Säkerheten kommer först! 

Klassresa:

En annan populär skolaktiviteter är klassresa. Där man själv kan bygga i hopp det klassen vill ha. Det kan välja på är Bumperballs, 5 kamp, skyttekamp och paddel straffet. 

Vi kan hjälpa till att förmedla boende på camping i Surahammar, Hallstahammar och Åsby brukshotell. 

Vi har grillar och morrikkor för mysig utomhusmatlagning samt samarbete med Åsby hotell och Åsby kött och vilt för att enkelt ha med på tur och event. 

eftersom vi inte alltid kan garantera att det finns rinnande vatten där vi vill äta så finns det vattendukar och tål för att hålla hygienen. 

Bumperbulls tunnering: 

Vi har 10 st bumberbolls och fotboll. Att spela en tunering är krävenande vilket göra att matcherna är korta så spelarna orkar att köra några omgångar. Att taklas är tillåtet under spelat och det brukar sluta med att det är mera pucklande än spelande i slut. Eftersom du bär en stor krockkudde runt kroppen är inte tacklingarna farliga. 

Transport: 
Kommer ni med buss kan bussen åka ner till dom flesa slussarna. Vid Ålsätra rekomenderr vi att promenerar den sista biten från vägens busshållplats som är rymlig att stanna på. 


Två dagars tur Surahammar- Strömsholm

En rolig paddling över Östersjön, fin å paddling och en rogivande paddling längs Strömsholms kanal. En två dagars tur med boende i Hallstahammar på Skantzö bad och camping.

Dag 1

Paddlingen börjar vid slussen i Surahammar där kanoterna väntar. Därefter paddlar ni över Östersjön och in i ån. Ca 500m inne i ån finns en liten badplats på vänster sida där ni kan stanna och fika. Efter fikat fortsätter ni vidare i ån ner till Ålsätra, där finns det en liten ö med eldplats och stort vindskydd perfekt för en lunch. Efter ön kommer ni till ett lyft förbi Ålsätra kraftstation/sluss. Därefter paddlar ni vidare till Trångfors där det blir ett lite längre lyft fram till Campingen. Boende Möjligheter finns på Skantzö bad och camping

Dag 2 

Efter en god natts sömn fortsätter ni från Hallstahammar och vidare längs Strömsholms kanal tills ni kommer till Sörstafors. Där kan ni välja om ni vill slussa ( Bokas i förväg) eller lyfta förbi kraftstationen. Ni fortsätter sedan ner till Kolbäck där finns det en liten ö ni kan stanna på och rasta. Efter Kolbäck fortsätter ni till Mölntorp där dagens andra lyft är, I mölntorp är det extra viktigt att hålla åt vänster före kraftverket. Efter lyftet i Mölntorp paddlar ni vidare till dagens slutdestination Strömsholms sluss. 

Antal deltagare: max 60st

Tidsåtgång: Två dagar

Pris: 800:- / Kanot 

Ingår i priset: Flytväst, Paddlar, Kanotvagnar, hyra av kanoter och hämtning av kanoter. Boende på campingen ingår. 

Sluss: 

Övrigt: Extra ombyte packat i vattentäta säckar 

EXTRA VIKTIGT: att hålla till vänster innan kraftverket i Mölntorp


Isvak: 

Vi håller då en kortare lektion på ca 45 min på isen och därefter visar vi några räddningssätt. Eleverna kommer även att få prova att kasta Hansalina  och livboj. De elever som sedan vill prova, får gå i vaken och ta sig upp med isdubbar. Alla som ska bada kommer att ha säkerhetslina på sig och får ett diplom.

Vi har ett färdigt program för skolor som är mycket omtyckt och starkt rabatterat för att passa skolklasser.

Lektionen anpassas efter elevernas ålder så att det passar, från lågstadium till gymnasium. Vi kan ta ganska stora grupper som åskådare men om det är många som vill prova att hoppa i vaken så bör gruppen delas upp så att badandet inte tar för lång tid. 2021 har vi med anledning av Covid-19 inte tillgång till omklädningsrum och duschar, de som vill bada måste därför vara beredda på att ombytet sker utomhus.

Detta är en utomhusaktivitet så tänk på att alla ska vara väl klädda för att klara en lektion utomhus på isen.

 

Vi kan även komma till er skola och hålla lektionen om ni har en sjö, damm eller å som vi kan vara vid. Reskostnad och restidsersättning tillkommer.

 

Pris för skolor: Grundpris 1600:-