Fri frakt vid 499:- / Snabb leverans / Fri retur

Paddling Strömsholms kanal

Hyr kanot, kajak eller SUP för paddling på Strömsholms kanal. Vi erbjuder flera olika färdiga turpaket men du kan välja vilken sträcka du vill och hyra för flera dagar. Maila oss om du vill boka en mer skräddarsydd tur så återkommer vi med pris och om det finns tillgängligt enligt dina önskemål. Scrolla ner för att se hela uthyrningsprislistan.

Vår mest populära dagstur är att paddla från Hallstahammar till Strömsholm men det finns naturligtvis flera olika alternativ


Kanotcentral
Lakeside Adventure är en godkänd kanotcentral utsedd av svenska kanotförbundet. Detta innebär att vi har godkänd och säker utrustning och utbildade instruktörer som kan hjälpa dig om du bokar tid. Vi följer branschens standard för verksamhet.

Vi har jobbat med kajak/kanotuthyrning, utbildning och turpaddling med kajak och canadensare i över 20 år. Fråga oss gärna om du har frågor gällande paddling, utrustning eller friluftsliv.

Vi utgår från Skantzö bad och Camping i Hallstahammar, där vi har de flesta av våra kanoter ligger eller från Borgåsund där vi har mer kajaker.

Prislista 2021

Upp till:
2 timmar
endast drop-in dagtid
Vardag/Helg
Dag eller
Kvällshyra
Vardag/Helg
Dygn
Vardag/Helg
Veckoslut
Fredag-em – Söndagkväll
Vecka
Canadensare
200:- / 250:-
350:- / 400:-
400:- / 450:-
800:-
1400:-
Kajak 1 pers
200:- / 250:-
350:- / 400:-
400:- / 450:-
800:-
1400:-

Kajak 2 pers
250:- / 300:-
450:- / 500:-
530:- / 580:-
1000:-
1900:-
Paddelbräda SUP
200:- / 250:-
350:- / 400:-
400:- / 450:-
800:-
1400:-


Storkanot 7-13 pers

1000:- / 1200:-
1500:- / 1700:-
3000:-
5000:-


Bokning
Har du frågor så ring gärna på tel 070-555 49 80 men bokningar tar vi helst på mailen då vi är ute och jobbar mycket och då inte kan se bokningsläget och inte kan lägga in några bokningar.


När du bokar via mail ska följande vara med: 

Avbokning senast 2 dagar i förväg.


Utkörning

Vi erbjuder utkörning och Hämtning av kanoter/kajaker på beställning.
Lastning och utkörning gemensamt med gästerna sker normalt kl 9.00 från Skantzöbadet, måste förbokas.
Vid stor efterfrågan kan extra turer sättas in om vi har möjlighet. Önskas utkörning på andra tider kan det ordnas mot extra kostnad.
Priser:
Körning till Sörstafors, Kolbäck Westerkvarn, Strömsholm, Ålsätra, Surahammar sluss, Campingbadet 150:-/kanot
Körning till Ramnäs, Seglingsberg, Virsbo 250:-/kanot
Körning till Ängelsberg, Västanfors (Fagersta) 300:-/kanot
Körning till Söderbärke, Smedjebacken 350:-/kanot

Utkörning till andra platser och vatten gör vi gärna men har ingen fast prislista för det, skicka ett mail så återkommer vi med ett prisförslag.


Betalning
I vår uthyrning kan du betala med 

- kort 

- Kontant 

- swish.

Rabatter
Medlemmar i friluftsfrämjandet erhåller 15% rabatt på canadensare, kajak och SUP vid uppvisande av giltigt medlemskort.

Innehavare av paddelpass gul eller högre erhåller 15% mot uppvisande av giltigt paddelpass

Har man både medlemskap i friluftsfrämjandet och paddelpass erhåller man 25% Rabatt.


Äta längst vägen 

Kanalens vanligaste paddelstråk är att hämta ut kanoten på vår uthyrning och sedan ta sig längst med kanalen till Kolbäck, Westerkvarn, Strömsholm eller Borgåsund. 

Matplatser: I kolbäck finns det ett par pizzerior och Bellas café.

I mölntorp finner du Westerkvarn café och vedugnspizza som är öppet alla dagar kl 11-20 under sommaren. 

Vill du fortsätta finns det ett stopp i Strömsholm sluss. I strömsholm finns gula hästens café och klassiska Markan som är ett vida känt café

och som sista alternativa slutdestinationen har vi Borgåsunds resturang som har mat, café och rättigheter. 

Ett smidigt sätt att ta sig tillbaka på är att använda sig av Brukslinjen som är en gratis buss som har start från torget i Borgåsund och slutar i Hallstahammar. Busstider finns på vår uthyring att få med sig, vill du planera din tur på hemmaplan innan du kommer till oss finns turlistan på Hallstahammars hemsida. 

Tidtabell Brukslinjen-Servicelinjen.pdf (hallstahammar.se)


1-mans kajaker K1

På kanotcentralen i Hallstahammar har vi endast plastkajaker då det är mycket stenlagda kanter vid upptag och isättning och många lyft där glasfiberkajaker kan få lite för tuffa stötar för att hålla.

I första hand har vi Tahe Fit 158 , En plastkajak med mycket stor sittbrunn och extra stabil. Passar perfekt för dig som är lite orolig för att kajakpaddling ska vara svårt eller om du av andra skäl vill ha en riktigt stabil kajak. På kanalen är det sällan vind och vågor och då kan det vara skönt med en stabil och rymlig kajak då behovet av den tighta passformen och egenskaperna i vind och vågor inte är så viktiga.

Vill man ha andra modeller kan vi även erbjuda följande modeller men de måste då förbokas minst två dagar i förväg då vi har dem i Borgåsund. Tilläggskostnad för transport till Hallstahammar blir då 100:-/kajak

Zegul Arrow Nuka, en rolig och mycket lättmanövrerad kajak för mindre personer. Rocker form som gör den lättsvängd, svarar bra på kantning. Lågt däck och därmed lite trång i sittbrunnen.

Zegul Arrow Play, en rolig och mycket lättmanövrerad kajak för upp till medelstora personer. Rocker form som gör den lättsvängd, svarar bra på kantning. Lågt däck och därmed lite trång i sittbrunnen. Favorit bland de som vill leka lite med kajaken.

Tahe Ocean Spirit, En stor kajak som passar även längre paddlare. Bra stabilitet och relativt lättdriven. Bra kursstabilitet men svarar ändå rätt bra på kantning.

2-mans kajaker K2

Seabird K2. En stabil 2-manskajak i plast. Den har 2 sittbrunnar och två vattentäta stuvutrymmen som sväljer packning för ett par dagars packning utan problem.

5.80 lång, utrustad med roder.Canadensare

Canadensaren är nog den kanottyp som de flesta tänker på när man pratar om kanoter. De vi har är öppna, lätta att packa och paddlas med enkelpaddel. Några av dem är 2-sitsiga och några har tre sitsar. mycket bra för kortare och längre turer på åar och mindre sjöar. Att räkna med tre personer i en canadensare bör man endast göra på dagsturer utan packning. Canadensarens nackdel är att de blir svårhanterliga om det blåser eller går större vågor på sjöarna, i det läget är 2-manskajaken ett mycket bättre val. Tänk på att maxbelastning på en canadensare är ca 250 kg.