Fri frakt vid 499:- / Snabb leverans / Fri retur

Båtturer med Oden

Här kan du lösa biljetter till båtturen med båten Oden som trafikerar Strömsholms kanal. Båten går under säsongen 2021 med maximalt 12 gäster ombord. Vi kör turer tisdagar, onsdagar och Lördagar. I dagsläget körs turer från Borgåsund till Hallstahammar kl 8,15 på morgonen, en fin tur när fåglarna fortfarande är morgonaktiva och man får uppleva den mer dramatiska upplevelsen att slussa uppåt i slussarna. På förmiddagsturen bjuder vi på kaffe och bärpaj.

  Från Hallstahammar till Borgåsund kl 15.15 på eftermiddagen, en lugn och skön eftermiddagstur och nedslussning som är lite lugnare än uppslussning. På eftermiddagsturen ingår kaffe och räksmörgås. Utöver dessa turer går det att chartra båten.


Oden byggdes 1914 av snickare Anders Petter Sjöholm i Odensbacken. Båten drogs med rullar genom samhället med hjälp av starka män . Sjösättningen skedde under natten, detta för att inte påverka den dagliga landsvägstrafiken. Oden är 12,50 meter lång och 2,95 meter bred. Den byggdes för 47 personer och i dag finns det sittplatser för 22personer. Båten genomgick en stor renovering på slutet av 1990 - talet och idag har båten gått från en tändkulemotor till en dieselmotor.